24 Ekim 2009

25 Ekim 2009 West Ham - Arsenal (Premier Lig)

8 maçlık zor fikstürün(Wigan- Fulham(d)- Blackburn- Birmingham- Westham(d)- Tottenham- Wolves(d)- Sunderland(d)) en zor periyoduna geldik, ilk 4 hafta 3 kek iç maçı ile orta zorlukta bir deplasman, şimdi ise orta zorluk seviyesinde 3 deplasman ve 1 zorlu iç maçı var.

İlk 4 maçı 12 puanla geçirip, lig tablosunda oldukça iyi bir konuma geldik, ancak bu ligde biz tepeye oynarız demek bu 3 deplasman ve 1 iç maçında ortaya konan performans ve puanlardan geçiyor, benim görüşüme göre bu zorlu periyottan 2 mağlubiyet gibi sıkıntı sonuçlarla çıkarsak, bu yılda şampiyonluğa elveda deriz, bu bakımdan çok çok önemli bir süreç. Çok iyi değerlendirmek şart.

Yarınki West Ham maçı özelinde durumu inceleyelim;

Rosicky yok, Eduardo, Bendtner geri dönüyor. Bu durumda son haftalardaki Rosicky'li iyi oynayan kadronun yerine, şu an henüz Nasri'de hazır olmadığı için farklı tip bir oyuncu koymak zorundayız, bu da Eduardo,Bendtner veya Eboue olacak. Wenger en doğru kararı verecektir.

Bunun dışında bizde eksik görünmüyor, West Ham'da uzun süreli sakat Ashton dışında önemli bir sakatlık yok.

Kadro tahmini;

Almunia

Sagna-Gallas-Vermaelen-Clichy

Song

Fabregas-Diaby

Eboue-Van Persie-Arshavin

West ham'ın bize sıkıntı olabilecek bir çok özelliği mevcut, şu anda puan tablosunda istedikleri yerde olmasalarda, iyi futbol oynuyorlar.

1.tehlike: Carlton Cole, gezici bir forvet, bu tarz forvetlere karşı her zaman büyük sıkıntı çekiyoruz, Fulham maçındada Zamora bizi sıkıntıya sokmuştu.

2.tehlike: Ortasahadaki yetenekli ayak Diamantini, izlediğimiz kadarıyla dikine iyi oynayabilen bir oyuncu, öldürücü pasları var çok dikkat edilmesi gerekiyor.

3.tehlike: Duran toplar, özellikle kornerler büyük bir sıkıntı yaratabilir hava hakimiyeti yüksek oyunculara sahipler.

Bizim ise Westham'a karşı en büyük avantajımız, statik ve ağır olan stoperlerin arasına sızma ihtimalimizin neredeyse kesin olması ve bu maç özelinde bizi oldukça avantajlı kılıyor, Knight ile Upson stoper ikilisi.

Umarım kazanırız, bana kalırsa sezonun dönüm noktalarından biri olabilecek derecede önemli bir maç önemli bir viraj. Maç Pazar akşamı 18.15'te. Herkese iyi seyirler.

3 yorum:

  1. Şu 4 maçın ilk 3'ünü kazanır, Sunderland'le de berabere kalırız. Zaten totnımın da balonu patladı, haftaya oldukça zevkli bi derbi olucak emirates'te. :D

    YanıtlaSil
  2. aylardır başımın etini yedin west ham west ham diye. sonunda preview ini yazdın rahatladın. ters bir sonuç çıkarsa sezon boyu west ham demenden korkarım :D

    YanıtlaSil
  3. zor deplasman ama mutlak galibiyet almalıyız bu hafta

    YanıtlaSil