18 Ağustos 2012

Arsenal 0-0 Sunderland (Premier Lig)


Szczesny

Jenkinson-Mertesacker-Vermaelen-Gibbs

Diaby

Arteta---Cazorla

Walcott-------Podolski-------Gervinho

Diaby'nin bu maçta 11 çıkmasıyla Song'un gitmesi gayriresmi olarak açıklanmıştı zaten, bir kaç dakika önce de resmi olarak açıklandı.

Maça gelirsek, Cazorla'ya hayran kaldım. Pasları, nerde ne yapacağını bilmesi, bunların yanında defansı da boşlamaması ile bu sezon için ciddi anlamda ümitvar olmamı sağladı diyebilirim. Podolski merkez forvette oynadı. Uğraştı, çabaladı ama ciddi bir pozisyona girdiği söylenemez. 63. dakikada yerine giren Giroud onun giremediği bütün pozisyonlara girdi. Değerlendiremedi, orası ayrı.

Rakibi özellikle 2. yarı sahasına güzel hapsettik. Sunderland'in tek puana yattığı iddia edilebilir ama bu maç için ben Arsenal'in rakibi sahasına hapsetmesi durumunu daha mantıklı görüyorum. Giroud bulduğu fırsatları değerlendirse sezona güzel başlamış olacaktı, onun açısından üzücü. Defansta hala eksik var, özellikle Jenkinson hem hücumda tercih hataları hem savunmada konsantrasyon eksikliğiyle başımızı belaya sokabilir ilerleyen dönemlerde. (Sagna en az 1 ay daha sakat)

Özetle ligin ilk maçı çok kötü izlenimler bırakmadı, en azından van Persie ve Song'un yokluğunda daha kötüsünü bekliyorduk. Takım gelecek için umut verdi, Giroud coşarsa ilk 2'ye oynamamak için bir sebep yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder