14 Aralık 2010

13 Aralık 2010 Manchester United 1-0 Arsenal Maçı(Devam)

Sakin kafaya maçı biraz daha analiz etmek istedim. Wenger'in maçtan sonraki yorumlarına göre saha zemini çok kötüymüş, pas yapıcak düzeyde bile değildi diyo Wenger doğru olabilir.

Maçta verdiğimiz pozisyonlar var, ilki Nani'nin pozisyonu. Squillaci kafayla Nani'nin önüne indirdi o da çok güzel vurdu top yandan dışarı çıktı. Yediğimiz gol Nani'nin ortası. 2.yarıda Rooney'in karşı karşıya kaçırdığı bir top var. Ardından yine Nani karşı karşıya kaçırdı.

Görülen o ki bu maçta Nani'nin efektifliği ortada. Nani gibi topla müthiş çabuk olan oyuncuları teke tek bırakırsanız suçu Clichy'e atıp kurtulabilirsiniz. Ancak Nani'nin teke tekte geçip pozisyon yaratamayacağı bir bek bütün galaksilerde yoktur buna eminim. Burda en büyük suçlu bunu önceden göremeyen Wenger. Sonuçta Arshavin'in orada geri dönmeyeceği çok çok bilinen birşey. Bu da doğal olarak bize maçı kaybettiren en büyük faktör oldu.

Aynı şekilde Nasri'yi Evra ve Park'la tutan Ferguson'da tebrikleri hakediyor.

Haftasonu içerde Stoke'la oynucaz. Manchester United'da Chelsea deplasmanına gidiyor. Gene aynı durumlara dönebilir işler. Umutsuz olunacak birşey yok.

1 yorum:

  1. Umarım iç saha fobisi devam etmezde stoke city'yi deviririz.Forvet hattı gerçektende canımızı yakabilir fizik gücüyüksek iki isim var Fuller ve Jones.Bunları arkadan sürekli besleyen bir Etherington..Stoke City asla hafife alınacak bir takım değiloyunumuzu oynarsak kazanırız kişisel hatalar ile mağlup duruma düşersek işimiz gerçektende zor olabilir.Son 3 maçta 2 puan alan Stoke puan için birhayli kendini kasacaktır zor maç gerçektende.

    YanıtlaSil