29 Haziran 2010

Laurent Koscielny Arsenal'de


Daha resmi siteden açıklanmamış olmasına rağmen, haber artık kesinleşti. Lorient'in 1985 doğumlu stoperi 8.5 milyon pound'a artık Arsenal'de.

Oyuncunun geçmişine bakarsak Guingamp'ta başlayan kariyeri 2.lig ekiplerinden Tours ile devam etmiş, 2008-2009 sezonunda Ligue 2'nin en iyi oyuncusu seçilmiş. Ardından 2009 yılında da yıllık 1.5 milyon euro ücret ile Lorient kendisiyle 4 yıllık anlaşma imzalamış. Polonya kökenli oyuncunun bir milli takım kariyeri bulunmamakta.

Bu oyuncuyla ilgili forumlarda oldukça araştırma yaptım, çok hızlı top tekniği iyi, pozisyon bilgisi yüksek bir oyuncu olduğu söyleniyor, ancak tabii ki Premier Lig'de şampiyonluğa oynamak başka birşey.

Ben oyuncuyu hiç izlememiş biri olarak, gerçekten Premier Lig'de şampiyonluğa oynayan bir takımın belkemiğinde yılda 40-50 maç oynayacak kapasitede bir oyuncu ise, neden Polonya veya Fransa milli takımında hiç oynayamadığını bilmek isterim.

Geçen yıl;

Arsenal

Clichy(Fransa Milli Takımında)
Gallas(Fransa Milli Takım 2.kaptanı)
Vermaelen(Belçika Milli Takım kaptanı)
Sagna(Fransa Milli Takım bankosu)

Yetersiz gelen bu savunmaydı, o nedenle bu transfer tartışılır. Ancak şu şekilde tartışılmaz;

Wenger bu transferi yedek için düşündü, savunmada Vermaelen-Djourou ile başlayacak veya, ilerleyen günlerde daha yüksek profilli bir stoper alacak.

Herşeye rağmen takıma güveniyoruz, her halükarda başarılı olmasını diliyoruz. Hayırlı olsun.

7 yorum:

  1. wenger aldıysa bir bildiği vardır

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle ilk on birde oynaması için alınmamışdır wengerin bi planları vardır bu arada bu transfer söylenti olarak kalmış daha resmi imza atılmamış wenger mutlaka daha kaliteli bi stoper almalı

    YanıtlaSil
  3. Wenger yedek adam için 8.5 milyon paund vermez,1 stoper daha lazım,alınacağını sanmıyorum fakat alınırsa Laurent değil yeni gelecek isim yedek olur.

    YanıtlaSil
  4. Milli takım konusu için şöyle bir düşünce öne süreyim ; Gallas'tan büyük ihtimalle 1-2 yılda boşalacak yer için defansın ortasına düşünülüyor olabilir, bunu kendisine ilettiyse Fransa federasyonu, Polonya için yaptığı başvuruyu askıya almış olabilir, Domenech ise kendisine forma vermemiş olabilir. Ancak bu yaşa kadar neden milli takım forması giymediği konusu gerçekten düşündürücü. Top tekniği ve top dağıtma kapasitesi iyi bir oyuncu edindiğim izlenim kadarıyla. Bir kaleci sorunu kaldı gibi gözüküyor. Ancak herkes belli ki bir yıldız oyuncu özlemi duyuyor. Arshavin de pek yanlış söylememiş sanırım, takımın etrafında kurulacağı bir oyuncu gerekiyor. Cesc'in 2 yıl içinde Barça'ya uçacağı düşünülürse takımı O'na göre oynatma düşüncesi sağlıklı değil. Wenger bu defa ciddi bir isme imza attırmak zorunda.

    YanıtlaSil
  5. biraz pahalı geldi eğer as takımda oynamayacaksa.hayırlısı olsun inşallah savunma problemimizi çözeriz.

    YanıtlaSil
  6. elimizde 3 stoper olacak.yani yeterli değil.vermaelen de robot değil anasını satam.wenger 2 stoper alacaz demişti.bi de ne oldu bu joe cole meselesi arkadaş.rednkapp^^joe cole arsenal ile anlaştı ama ortada imza yok hala şansımız var^^demiş...

    YanıtlaSil
  7. bir stoper daha alınacak.Bence bu mertesacker olucak,ama bu benm düşüncem.Dünyada da şu an için hem genç hem çok kaliteli stoper yok.Yani bir rio ferdinand,bir sol,bir maldini,bir nesta,cannavaro...
    O yüzden mertesacker diyorum.
    bence kesinlikle 3 transfer yapılmalı ve denilsonla yollar ayrılmalı.
    bir stoper daha,bir kaleci bir de cesc'in yancısı bir ortasaha.Diaby'nin istikrarlısı ve topla oynamayı çok sevmeyeni bir adam lazım.

    YanıtlaSil