01 Mayıs 2010

Sezon Sonu Değerlendirmesi -1-

2 formalite maçını saymazsak sezonu tamamladık. Yavaş yavaş bu seriye geçmenin vakti geldi. Kupasız olmasına rağmen iyi bir sezon geçirdik. Sezon başında Arsenal hakkında genel olarak düşünülen şey, 4.sıra idi. Ama son haftalara kadar şampiyonluğu zorlamayı başardık, 07.08 sezonuna benzer bir sezon oldu, kadro yetersizliği ve yapılan hatalar bu yılı da kupasız geçirmemize sebep oldu, önümüzdeki sene herşey daha güzel olacaktır buna eminim.

Bu sene beni en çok üzen olay, Barcelona'ya ezilerek yenilmemiz oldu, maç içerisindeki aksilikler eksiklikler derken kötü bir zamanımıza denk gelen turda kötü bir oyun çıkardık. Şişirme olan Barcelona'yı eleyen Mourinho'da şişirilmeye başladı. Halbuki baktığınız zaman Inter'in elindeki kadronun Barcelona'dan hiçbir eksiğinin olmadığını görebilirsiniz.

Cesar-Maicon-Lucio-Chivu-Cambiasso-Etoo gibi oyuncular Barcelona'da direk ilk 11'e rahatlıkla girebilecek oyunculardır. Mourinho'nun başarılı olduğu açık ortada ancak, sanki Batman Petrol Spor'la Barcelona'yı elemiş gibi konuşmakta, oldukça gülünç oluyor.

Onun dışında bütün Arsenal taraftarlarının bitip tükenmek bilmeyen bu kupa isteğinin bu sene gerçekleşmesi bu yılki Chelsea ve son 3 yılın şampiyonu Manchester'ı geçmek demekti. Bu da imkansız birşey aslında. Onlarda 1.2 yıl içerisinde düşüşe girerken biz çıkışa geçip, şampiyon olacağız bunu görmemek için kör olmak lazım. Kalite ortada.

Sezon sonunda takımdan gitmesi gerekenler;

Huzurbozanlar: Arshavin-Gallas.

Yetersizler: Eduardo-Vela-Sagna-Rosicky.

Bu sene sıfırı oynayıp takımın bu kadar önemli bir sezonunda adeta takımını satan Arshavin hakkında daha detaylı bir yazı yazacağım ileriki günlerde.

Gallas'ın kulübe geldiği günden beri yarattığı gerginlik, arkadaşlık ortamını bozması kimsenin onu sevmemesi artık bu takımda işi olmadığını gösteriyor.

Eduardo yaşadığı büyük sakatlık ardından top-class seviyeye futbol hayatı boyunca ulaşabileceğini düşünmüyorum.

Vela, yetenekli genç. Sadece o kadar.

Sagna, tam anlamıyla vasat.

Rosicky, Eduardo ile aynı sebepler.

Sizlerinde yorumlarını bekliyorum özellikle futbolcular hakkında.

4 yorum:

  1. Arshavin konusunda yanıldığını düşünüyorum.gelecek sezonda takımda kalmalı.o da arkadaşlarının durumuna göre oynayan bir oyuncu.bu kadar sakat varken Arshavin i suçlamak haksızlık olur.bunu takım bütünlüğünü düşünerek söylüyorum.kaliteliler sakatlanınca o da vasatlarla ancak bu kadar oynuyor.bu arada sakatların düzeleceğini, gençlerinde tecrübeleneceğini düşünürsek gelecek sezon harika bir yıl olabilir arsenal için.

    YanıtlaSil
  2. takımdan gitmesi gerekenler:gallas(yemişim tecrübesini),senderos(gereği yok),silvestre(niye geldiğini anlamamıştım).kalması gerekenler:sagna(varsa daha iyisi şu zamanda sağ bekte,eboue kim),campbell(işte tecrübe,işte adam gibi adam),eduardo-rosicky(herşeye rağmen),arshavin(bencil oynuyor diyenlere şampiyonlar liginde 7 asisti var-ki gitse kim ondan iyi,alsan bunun gibisi 30 milyon),vela(belki bişeyler olur).transfer edilmesi gerekenler:jerome boateng veya subotic(ikiside fizik olarak güçlü,iyi yer tutan oyuncular vermaelen'e partner),rene adler veya hugo lloris(mannone 2. w.s 3. kalecimiz olur),chamakh(ki kendisi arsenal'li artık)ve büyük transfer,büyük balık örnek mi(gourcuff)...abi sagna'nın neresi yetersiz anlamadım.geçen sene ofansta yetersizdi bu sene onuda geliştirdi!!!

    YanıtlaSil
  3. Gallas gitmeli, yerine Verma'nın partneri olacak sağlam bir defans alınmalı. Tabii bu adam Premier Lig standartlarına uygun olmalı. Yani hava toplarına hakim ve güçlü fizik yapısı. Hangeland'ın adı geçiyor ama ben sevmiyorum, biraz ağır ve ara pasları kesmekte zayıf. Wenger defans alırken paraya kıyıyor, o yüzden Roma'lı Mexes olabilir diye düşünüyorum. Hem Fransız takıma uyum sağlar çabuk. Bir de bize karşı oynarken Porto'daki Bruno Alves de iyiydi, eminim dikkat çekmiştir.

    Diğer transfer de kaleci olmalı kesinlikle. Kalede güven veren biri şart. Benim izlediklerimin arasından tabii ki Lloris en iyi tercih gibi ama ona para yetmeyebilir artı Lyon bırakmaz adam çok yetenekli. Onun dışında Wolfsburg'un kalecisi de fena değil ama risk tabii. Joe Hart olursa ama bence parayı çöpe atmış oluruz.

    Bu 2 transferi yapıp, kadroyu korursak şampiyonluğun en güçlü adaylarından oluruz. Tabii RVP'nin sağlıklı olması şartıyla.

    YanıtlaSil
  4. Bir Liverpool'lu olarak düşüncelerimi söylemek isterim kabul ederseniz.. Öncelikle defansın ortasında boy ve kalıbı arttırmak zorundasınız, bunun için en iyisi İngilizler (Subotic olur ama)defansta ki teknik adam işini vermaelen kapatır.. Vela 1-2 sezon daha kalmalı olmadı onun İspanya'da her zaman talibi çıkar.. Bence rosicky ve arshavin giderse ararsınız kadronun genişliğini ve kalitesini sağlıyor.. Bendtner gitmeli bu adamın olmayacağı o kadar belli ki, Eduardo'da sakatlığı bir türlü kafasından atamamış gibi.. Sizin bir de bana kalırsa sorunlu bölgeniz Fabregas'ın yanında ki adam oraya iyi bir kesici özellikli adam şart.. Kaleci falan o kadar öenmli mi bilmiyorum çünkü her takıma yediğinizden fazlasını atacak hem futbolcunuz hemde oyun şablonunuz var..

    YanıtlaSil