18 Mayıs 2010

"Fabregas Gitmek İstiyor"

Artık bu yaz Fabregas'ın Barcelona'ya transfer olacağı yavaş yavaş kesinleşiyor. SkySports'un haberine göre 30-35 milyon pound gibi bir rakama Fabregas'ın Barcelona'ya transfer olacağı söyleniyor.

Fabregas diğer oyuncularımız kadar değerli bir oyuncu, gitmesi her iki taraf içinde hayırlı olur umarım. Fabregas'ta kendini Arsenal'in gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu falan sanmaya başladı, yol vermek şart oldu. Henry'leri falan geçtim de, Michael Thomas'ın tırnağı olsan yine az da olsa üzülürdüm, ama ne yazık ki bu kulüp için daha birşey başarmaya muvaffak olamadın, dünya devi Barcelona'nın ultra muhteşem liginde yılda 9.10 kupa kaldırırsın herhalde.

Çok daha iyisini ve kalitelisini almaya geliyoruz, transferlerin açıklanacağı zamanı sabırsızlıkla bekliyorum.

7 yorum:

  1. gitçekse gitsin. Hangi mantıkla gidiyor anlamış değilim. Arsenal'de 1 numara olmak varken Villa'nın da barca ya gitmesi ile 5. adam durumuna düşecek. Bide xavi-iniesta-cesc üçlüsü nasıl yan yana oynayacak merak ediyorum. şu transfer ancak xavi'nin çaptan düşeceği fabregas'ın prime ı olacak 2-3 yıl sonra olması en mantıklısıydı.

    En az 50 milyon euro istemeliyiz. Umarım wenger'de ramsey var zaten diyip o paraya hiç dokunmamazlık yapmaz.

    YanıtlaSil
  2. zaten villa'ya 40 milyon euro veren barcelona zaten kendi altyapısından yetişmiş bir oyuncu olan fabregas için büyük paralar vermez benim tahminim. yaya toure ile büyük ihtimal takas olacak. artı bir 10 milyon euro verilebilir.

    fabregas xavi'nin 30 yaşına gelmesi ile 2-3 sene sonrası için ve zaten yılda 50-60 maç yapan barcelona'da rotasyon için alınıyor. iniesta'nın sakatlıkları sorunları da olduğundan xavi süper bir transfer olur barça için.

    YanıtlaSil
  3. fabregas'ın kendini dev aynasında gördüğünü niye düşündüğünüzü anlayamadım.. cesc'in -barça'nın oyunculardan, yönetime kadar sürekli "onda barcelona dna'sı var" gibi kötü niyetli açıklamalarına, cesc'i kendilerine çekme çabalarına ve medya baskısına rağmen- hiçbir zaman "arsenal'den gitmek istiyorum" diye bir açıklaması olmadı bildiğim kadarıyla; sadece "eğer bir gün arsenal'den ayrılırsam barcelona'ya giderim" dedi sadece. ki cesc'in sadece bu sezon içinde sakat haliyle aston villa maçına çıkıp 2 gol attığını, ramsey'in sakatlandığı stoke maçındaki penaltısını ya da barça maçında ayağında kırık varken kullandığı penaltıyı hatırlayınca bile arsenal için yaptığı fedakarlıklar bile onu arsenal'in en saygı değer oyuncularından biri yapar diye düşünüyorum.

    yine de haberlere bakılırsa bu yaz gidecek sanırım cesc. ama barcelona'nın oyuncu kendi altyapılarından yetişti diye fazla para vermemek istemesini anlamak çok güç. eğer satılacaksa, wenger ve ilgililerin 2014'e kadar kontratı bulunan dünya çapında genç bir futbolcuyu en azından hak ettiği değerden satacaklarını umuyorum.

    YanıtlaSil
  4. bu dunyada belkide fabregasın arsenalden gitmesini en cok istemeyen birisiyim ama bundan başka sunu dusunmek lazım bu barcelonanın amacı ne ?? bu kadar üstün bi kadrosu varken ki şuanda david villa yıda transfer ettiler + fabregası ısrarla istemelerine anlam veremiyorum.barcelona nın kadrosu arsenalde olsa transferden cok kadroyu korumakla meşgul olurduk.Ayrıca barcelona ve madrid medyayı cok cok cok iyi kullanıyorlar.Eğer wenger gerçekten cesc in takımda durmasını istiyorsa göndermemeli eğer gonderiyorsa ve yeni sistem getiriyorsa 5 yıldır hata yapıyo demektir.

    YanıtlaSil
  5. göndermezsek performansı düşer.zaten büyük maçlarda hiç yok.Nasri göreve!

    YanıtlaSil
  6. Hocam hafiften yüzsüzlüğe giriyor bu yazdıklarınız. Fabregas şu takımda laf edilecek son adamlardan biridir. Sakin olun biraz, şampiyonluğu son anda kaçırdık diye sinirli misiniz nesiniz?

    Daha iyisini nereye alıyoruz ayrıca, espri mi yaptınız? Üç yıl önceki ekolümüzden kalan son ve en değerli oyuncularımızdan birini kaybediyoruz, daha "iyisini" bulmamız ve yerini doldurmamız mümkün değil.

    YanıtlaSil
  7. fabregas barcelona da oynamak istediğini hep söyledi, ama bunu söylerken asla arsenal'e saygısızlık yapmadı. görevini her zaman en iyi şekilde yaptı. barcelona isteğinin de kupalarla alakası olduğunu sanmıyorum aslında, daha çok duygusal bir karar gibi düşünmek lazım. bu yüzden fabregas'ın kararına saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum. kendi adıma da umarım önü hep açık olur ve yükselişini sürdürür.

    bu transfer gerçekleşirse xm euro+yaya toure olarak gerçekleşir. x değişkenine bağlı olarak da gourcuff ve bir defans oyuncusu ( ya da kaleci) alınır, mesele tatlıya bağlanır :)

    gdgns

    YanıtlaSil