03 Ocak 2010

3 Ocak 2010 West Ham United 1-2 Arsenal (FA Cup)

İlk 11 ;

Fabianski
Sagna-Gallas-Vermaelen-Silvestre
Song
Ramsey-Merida
Wilshere-Eduardo-Vela


Tahminimizden uzak bir ilk 11'le sahaya çıktık. İlk yarım saatte topa daha fazla sahip olan taraf bizdik ancak hem ortasahayla forvet hattı arasındaki kopukluk hemde ikili mücadelelerde tutunamamamız pozisyon üretmemizi kötü etkiledi. İlk yarıda sahada ruh gibi gezip hiç birşey yapmayan Merida ve bencilce oynayan Wilshere çok kötüydü. West Ham'sa bize karşı kontra atak futbolunu benimsedi ve bir anlık açıktan faydalanıp golü buldular. İlk yarıda Vela ve Eduardo'yla kaleyi bulan iki uzaktan şutumuz ve Wilshere'in ceza alanı içinde topu Song'a çıkartmayıp üç kişi arasına dalmasıyla harcadığımız pozisyonumuz var. West Ham'ında golün dışında yine Wilshere'in defansta çalım yapması sonucu kaçan bir pozisyonu var ve onun harici uzaktan bir şutu var.

İkinci yarıda Wenger aynı ilk 11'lerle başladı ancak West Ham ilk yarıya göre daha etkiliydi ve biz pozisyon üretmekten uzaktık. Wilshere ve Merida'nın iyice etkisizleşen oyunu sonucu Nasri ve Diaby 65.dakikada oyuna girdi ve o dakikadan itibaren ipleri elimize aldık. Adeta tek yarı sahada oynanan maçta tempoyu arttırdıkça arttırdık ve maçın en iyilerinden olan Ramsey ceza alanı içinde Vela'nın asistinde sol ayağıyla golü attı. Golden sonrada tempo arttıran ve golü arayan taraf bizdik ve sol kanadı çok etkili kullanan Vela'nın ortasında Kollervari vuruşuyla maç boyu gözükmeyen Eduardo 83.dakikada çok şık bi kafa golüne imza attı. İkinci golden sonrada top çeviren ve golü arayan taraf bizdik. West Ham'ı kendi sahasına hapsettik, en büyük savunma ataktır felsefesini uyguladık ve başarılı olduk. Yine bir kaç net pozisyondan yararlanamayıp maç 2-1 sona erdi.

İlk yarı sonunda Wilshere-Merida, Nasri-Diaby değişiklikleri olsa çok rahat alacağımız bir maçtı ama sanırım Wilshere ve Merida'nın durumunu görmek için Wenger ilk yarıda değişiklik yapmadı. Kişisel görüşüm Merida'nın bonservisiyle yollanması şeklinde çünkü maç boyu bir olumlu hareketi yok ve gün geçtikçe hiç gelişme göstermiyor. Oynadığı maçlarda hiç mücadele etmiyor, pas atamıyor, ortaları çok kötü, koşmuyor vs.. Wilshere ise çok yetenekli ancak çok bencil. Bugün elensek suçlulardan biri Wilshere olurdu eminim. Bence Championship takımlarından birine yollanıp, çok maç oynayıp tecrübe kazanması sağlanabilir.

İyi bir galibiyet oldu maçın adamı bence Vela'ydı. İki asist yaptı ve sol kanadı inanılmaz etkili kullandı. FA Cup'ta diğer maçımızı Stoke City deplasmanında oynacağız. Bir sonraki maçımız ise 6 Ocak'ta Emirates'te Bolton'a karşı oynacağız. Bu maçla ligdeki maç eksiğimizide tamamlayacağız.

9 yorum:

  1. Bende bizi Silvestre'ye maruz bırakan sol bek sakatlıklarının bir an önce bitmesini istiyorum. Adam 65 dakika bir kez hücuma çıkmadı. Artık baskıyı iyice arttırdığımız bölümlerde göründü ileride. Savunma desen hiç yok. Kaçırdığı toplar ile West Ham pozisyon yakaladı. Bir de kaptan yapmışlar üzüldüm valla. Neyse bir TV maçında daha zorlanarakta olsa kazandık. Özellikle Man U'nun elenişini izledikten sonra keyfimizi katladı bu durum. Stoke iyi hoşta keşke deplasman olmasaydı. Bu kupalarda hep deplasmanda eleniyoruz biz. Rakip farketmiyor. Niye hep dışarıya düşüyoruz anlamıyorum. İç saha olsa aynı zamanda gelir de sağlarız.

    YanıtlaSil
  2. TV'de maç izlemek gibisi yok cidden iyiki tur atladık. İnşallah finale kadar izleriz takımımızı.

    YanıtlaSil
  3. ryuzaki bence sabretmeliyiz.adebayor gibi birisinden futbolcu yaratan wenger yetenekli olduğunu söylediği meridadan güzel bişeyler yapacaktır.wilshere bencil oynayabilir ama wenger onun kulağını çeker.merida da kendini toparlar wengerin yardımıyla.sabır lütfen...

    YanıtlaSil
  4. bence de doğru.bakınız; http://www.youtube.com/watch?v=qTlnno0SahA&NR=1

    YanıtlaSil
  5. arkadaşlar bi mücadele görsek gam yemicem.geçen liverpool maçında da sahada yoktu bi şut attı gol oldu.bu maçtada öyleydi.pres yapmıyo koşmuyo yani anlatmak istediğim çaba yok.bu arada isimlerinizi veya nicklerinizi yazarsanız iyi olur post atarken.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Ramsey son haftalardaki güzel oyununu bu maçta da sürdürdü ve Fabregas'ın yokluğunda yaşanan yenilgiler bu sefer olmadı. Eduardo ayağı kırıldıktan sonra toplara yeterince sert vuramıyor. 1 yıl boyunca futbol oynayamaması ayaklarını güçsüzleştirmiş olabilir ama bir an önce enski bitiriciliğine dönmesi lazım. Ayrıca Song'da son vuruşlarda yine dağlara taşlara vurdu, umarım o da geliştirir kendini. Wilshere Emirates Cup'taki performansından oldukça uzak, Ryuzaki'nin dediği gibi kiraya gitse iyi olacak gibi. Son olarak Nasri ve Diaby'nin oyuna girmesi doping etkisi yaptı takımda ve kazanmayı başardık. Nasri harika oynuyor umarım tekrar ayağının kırılmasını geçtim hiç sakatlığı olmaz.

    _________________
    Blogunu yeni gördüm Google'da takılırken. Sıkı bir Arsenal taraftarı ve 7 yıldır deli gibi Fabregas hayranı (Fabregas 15 yaşındayken CM'de başlayan bir aşk:p) olan biri olarak bundan sonra sık sık yorumlarımla buralarda olacağım:)

    YanıtlaSil
  8. hep yenilgide yazıyorsun diyen arkadaşlara nispet yazıyorum transfer yapmadan eduardo yu nereye kiralıyosunuz

    YanıtlaSil
  9. cesc her zaman bekleriz dostum.

    levo35 dediğinden bişey anlamadım eduardo kiralansın diye bişey demedikki zaten biz.

    YanıtlaSil