01 Aralık 2009

Diaby Yok. Galibiyet Yok.



Bu takımda en çok eleştirilen oyuncu Diaby. Ancak onun eksikliğinde takımın özellikle Song-Denilson ikilisinin orada ne kadar tek düze ve güçsüz kaldığını Sunderland ve Chelsea maçları bize acı bir şekilde gösterdi.

Diaby'nin fiziksel avantajının yanında deneyen oyuncu olması, şut tehdidinin ve tekniğininde üst seviyede olması bize orada apayrı bir fonksiyon sunuyordu. Bunu örneğin bir Porstmouth maçında, kaybettiğimiz United maçında, Birmingham maçında çokca gördük. Ancak en başından beri Diaby'nin yaptığı tek pas hatası göze battı, halbuki kimse Denilson'un topu yanındakine vermekten başka bir hücum özelliğinin olmadığını görmedi veya işine öyle geldi.

Robin'in de sakatlığından sonra, hücum hattında adeta bücürleri oynuyoruz, özellikle Chelsea gibi müthiş bir fiziki yapıya sahip olan oyuncular topluluğuna karşı, sahadaki görüntümüz, mahallenin büyükleriyle, ufak yetenekli küçüklerinin maçı şeklindeydi. Bundan sonra Diaby, Bendtner gibi oyunculara daha çok sahip çıkmalıyız, ve fiziksel kuvvetin ve boy uzunluğunun artık futbolda ne kadar önemli olduğunu anlamak zorundayız.

Bu noktadan sonra Diaby ve Bendtner fitken takımın kadrosu;

Almunia

Sagna-Gallas-Vermaelen-Clichy

Song

Fabregas-Diaby

Walcott-Bendtner-Arshavin


Bu şekilde olmalıdır, sanırım en geç 2 hafta sonra bu oyuncular fit hale gelecektir. Bu konu hakkında sizin de yorumlarınızı bekliyorum.

4 yorum:

  1. 4 3 3 düşmanı bir insan olarak,bu taktikte iniesta ve xavi olmadığı sürece bunu uygulayamazsın diye düşünüyorum.uygulanması çok ç ok zor bir taktik.Diaby iniesta rolünde olması lazım.Fabre ise xavi.Ama ne cesc xavi kadar kusursuz,ne de diaby iniesta kadar zeki.

    Denilson meselesine gelirsek.baştan beri aynı şeyi söylüyorum.SOng,denilson...Bunlar bu takımın oyuncusu olmamalı.tottenham,aston villa ayarında oyuncular.bu sene değilse bile seneye ortasahaya iki transfer yapılıp,bu iki arkadaş yollanmalı.Fellaini ve yaya toure olabilir bu ikili.ama parasal durumlardandolayı zor gibi gözüküyor.Felipe melo ve chamakh fırsatlarını kaçırdık.bakalım seneye hangi fırsatlardan yararlanıcaz ya da kaçırıcaz.

    Blog arkadaşlarım song u çok beğeniyorlar.Hakikaten de istikrarı,profesyonelliği filan çok iyi ama.Yerini kaybetmesi,tekniğinin çok kötü olması,çevik olmaması... bunlar çok büyük zaaflar.
    denilson'u zaten anlamıyorum.Herşeyi ortalama bir adam.stoke deplasmanında iyi oynayabilir ama chelsea ye karşı oynayamaz,yeteneği bu kadar.
    Eğer seneye 40 milyon euro harcanıp,eduardo,denilson ikilisi de satılırsa ancak o zaman bu takım şampiyonluğun en büyük adayı olabilir.

    YanıtlaSil
  2. adsız arkadaşım Song'un tekniği kötüyse sana bişey demiyorum gerçekten.

    Diaby konusunda ise şunu söyleyeyim.en gerekli olduğu maçta yoktu.chelsea'nin orta sahası çok kuvvetli buna karşılık bizde de orta sahada iki sağlam adam var biri Diaby'dir diğeri Song'dur.Diaby'nin olmaması bizi çok etkilerken bide Wenger'in Song'u çıkartması tam bi intihar oldu.Halbuki maça başlarken Song-Eboue gibi fizik gücü iyi olan isimlerle başlasaydı daha iyi olurdu kesinlikle.
    Bundan sonraki 6 maçta şampiyonluk için en az 15 puan bekliyorum.Devre arasında da orta sahaya ve santrafor mevkiine iki takviye mutlak şart.Orta sahaya adayım Bordeaux'dan Diarra ,santrafor mevkii içinse yine Bordeaux'dan Chamakh şuan için ideal duruyor.

    ilerki haftalardaki favori takımım ise :

    ----------Mannone------------

    Sagna-Gallas-Vermaelen-Clichy

    ------------Song------------

    -----Fabregas---Diaby(Eboue)

    Arshavin---Bendtner---Nasri(Rosicky)

    YanıtlaSil
  3. A.Diaby kesinlikle sonuna kadar sabredilmesi gereken bir oyuncu ve ençok beğendiğim oyuncu takımda..hızı iyi tekniği de öyle daha ne olsun.Beklenti çok fazla olunca yaptıkları yeterli değilmiş gibi geliyor ..

    A.Song un hakkını yemeyelim olağanüstü azimle oynuyor elinden geleni yapıyor...
    Son iki haftaya bakarak yorum yapmamak lazım genelde çok başarılıydı...

    Belki bizim sorunumuz kalecidedir ???

    YanıtlaSil
  4. Diaby'nin güçlü olduğunu düşünmüyorum. Daha doğrusu şöyle diyeyim; Diaby güçlü fiziğini kullanabilen tipte bir oyuncu değil. Nasıl Carew güçlü bir oyuncu gibi gözüksede aslında gücünden çok tekniğini kullana oyuncuysa Diaby'de aynısı.

    Diaby,Denilson ve Eduardo bu takımın oyuncusu değiller maalesef. Song oldu. Bendtner için biraz daha beklenebilir.

    YanıtlaSil