26 Aralık 2009

27 Aralık 2009 Arsenal - Aston Villa Maçı (Premier League)

Özellikle Chelsea maçının bitmesini bekledim, maçın önemini ve bu ligin zorluk derecesinin ne kadar yüksek olduğunu göstermek adına.

Chelsea bizle yaptığı maçı kazanmasına rağmen, 2 maç fazlasıyla bizden sadece 7 puan önde, maç eksiğimizde 6 ocakta içeride oynayacağımız Bolton maçı.

Aston Villa 2 yıldır içeride yenemediğimiz bir ekip, 2007-2008'de Bendtner'in son dakika golüyle berabere kalmıştık, geçen yılda çok kötü bir oyunun ardından 2.0 kaybetmiştik. Bu yılda Aston Villa Chelsea-Manchester United ve Liverpool'u yendi. Bir hayli zorlu ekip. Agbonlahor, Heskey, Young, Downing gibi ofansif yeteneklerinin dışında, defansa City'den Dunne'ın gelmesiyle orayı da toparladılar, hem ligdeki durumları hem de oynadıkları oyun oldukça tatmin edici.

Bizim için bu yıl Emirates Chelsea kazası dışında, cennet gibi, sıkıntı çektiğimiz maçlar oldu, ancak genelde rahat kazandık, Fabregas'ın durumu çok önemli bu maç için. Hocanın söylediğine göre yüzde 50 oynama şansı varmış, göreceğiz. Traore oynayabilirmiş.

Tahmini kadro;

Almunia

Sagna-Gallas-Vermaelen-Traore

Song

Denilson-Fabregas

Nasri-Arshavin-Diaby

Çok zorlu bir ortasaha mücadelesi olacak, burada Song'la Denilson'un önemi çok büyük, çok iyi oynamak zorundalar, maçın kilit isimleride Arshavin ve oynarlarsa Fabregas ve Diaby olur diye düşünüyorum.

Tabiki favori biziz, Emirates'te oynadığımız her maçı kazanmak durumundayız, çok zevkli bir maç bizleri bekliyor, maç pazar günü 15.30'da.

5 yorum:

  1. Maçı ortasahaların kazanıp kaybedeceği noktasında hemfikirim. Böyle durumlarda da genelde zayıf taraf olduğumuz da bir gerçek. Umarım kazanırız.

    YanıtlaSil
  2. bence walcott'la başlayacak wenger ancak inşallah öyle olmaz.

    YanıtlaSil
  3. Biz durumumuzu sabaha kadar analiz etsekte bu maçta A.Villa nın genel performansı etkileyici olacak. İyi ve dirençli oyunlarını genele yayarlarsa zorlanabiliriz..Umarım puan farkını 4 e çekeriz...

    YanıtlaSil
  4. Ne gol ama.. Bravo kaptana :) 2.yi atsakta rahatlasak.

    YanıtlaSil
  5. işte bu kadar! Süper futbol oynadı bugün gerçekten takım ve Cesc oyuna girerek kalitesini konuşturdu . Golü attıktan sonra sakatlandı Umarım ciddi bi sakatlığı yoktur .

    YanıtlaSil