30 Kasım 2009

29 Kasım 2009 Arsenal 0-3 Chelsea Maçı (Premier Lig)

Maçı blog ekibiyle beraber izlediğimiz için yazı biraz gecikti.

Kadro;

Almunia

Sagna-Gallas-Vermaelen-Clichy

Song

Fabregas-Denilson

Nasri-Eduardo-Arshavin


Öncelikle Sunderland maçı ve bu maç Arsenal'in 13 maçta 4.mağlubiyetini aldığını gösterir ki, bu da büyük ihtimalle şampiyonluk yolunda havlu attığımızın göstergesidir. Bu açıdan lig geçen seneki dönemle benzer bir duruma dönüştü denilebilir. Böyle bir takımın 2 sezondur kasım ayında havlu atması da sezon başlarında bazı büyük hataların yapıldığını gösteriyor.

Maçla ilgili olarak Wenger gibi Chelsea'nin yakaladığı 2 şansı gole çevirdiği, o ana kadar topla oynayan tarafın Arsenal olduğu falan söylenebilir, ve bu şekilde tepkileri başka yerlere çekme politikası izlemek bir teknik direktör için en makul yoldur da, bana göre bu böyle değildir.

Bu maç Ancelotti'nin Wenger'i taktiksel açıdan bence ezdiği bir maç olmuştur, Wenger'in beklerle denemek istediği son çizgi oyunlarını, ortasahadan ikiye birleri, duran topları vs gibi Arsenal'in uygulamak istediği bütün hücum setlerini çökertmiştir. Bir çok bölümde topla oynamamıza izin vermiştir ancak aksiyon bölgesinde, bütün hücumları en sert şekilde durdurmuştur ve Arsenal gibi bir takımın maçın başından sonuna kadar bir tek net gol pozisyonu yoktur, bu da bu maç için utanç verici bir veridir.

Eduardo berbat oynamıştır kabul. Bendtner olsaydı değişebilirdi o da ayrı bi kabul. Ancak Robin'in sakatlığında çöken bir takımın şampiyonluk yolunda bir iddiasının olması kabul edilemez. Elbette şans bu ya, Robin'de neredeyse sezonu kapadı.

Herşeye rağmen sezon devam ediyor, Fa Cup'ta Westhamla eşleştik, hafta içi Carling Cup'ta City ile deplasmandayız, haftasonu içerde Stoke'layız.

Daha uzun bir inceleme haftasonuna kalsın.

8 yorum:

  1. şans galibiyeti aldı chelsea.yüzde 69'lara cıkan bir topla oynama yüzdemiz vardı ancak santraforumuz olmayışı bu skoru getirdi.devre arası bir santrafor alınıp eduardo yollanmalı.

    YanıtlaSil
  2. Ne Eduardo'nun ne Wenger'in suçu bütün cenabetlik bende kabul ediyorum. 1 aydır Arsenal maçı izlemiyordum geçen hafta Sunderland maçını internette, bu hafta da bir hevesle Chelsea maçını gidip cafede izledim. Özür dilerim bütün Arsenal camiasından.

    YanıtlaSil
  3. eduardo tek forvet adamı değil.çift forvette bitirici bir adam.Gücü ve hızı yok.Zekası ve bitiriciliği var.Raul tarzında bir adam.
    o 5 milyon euro verilse dahi yollanmalı.chamakh filan getirilmeli bence.Ya da o tarz bir oyuncu.
    bir de her ne kadar beğenilse de Denilson yerine bir adam lazım.Bu adamın pişmesini beklemek,bitiriyor arsenali.
    Sene başında,borca girilse dahi alınsaydı melo ile chamakh iddia ediyorum ligin lideri biz olurduk.Neyse artık.eldeki kadro ile ancak bu kadar.Derbi kazanmak çok zor.
    bu tür maçlarda oyunu karşı tarafa yığmak takım oyunu işidir.Ama o yığılan oyunu sonuca ulaştırmak ise yıldız işidir.arsenal de ikincisi yok maalesef.Neyse herkese ii bayramlar diyelim.Her ne kadar bayram zehir olduysa da..

    YanıtlaSil
  4. Bence problem ileri 3lüdeydi, çok yumuşak kaldılar öz. Eduardo ve Nasri.. Chelsea kabul etmek lazım ki sert ve iyi bir takımoldu.. Birde sizinde bizim de belalımız Drogba tabii. adam herşey rölantide giderken çakıyo bir tane çarşı karışıyor. :)

    YanıtlaSil
  5. Forvetle beraber iyi bir kaleci transferi de fena olmaz.

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar...
    Çok karamsar tablolar bunlar...
    Arsenal böyle zamanlarda daima desteklenecek bir takımdır.Galip geldiğinde nasıl bizi şampiyonluk havasına sokuyorsa mağlubiyetlerde demoralize olmamalıyız.14.hafta sonunda 11 puan öndeki Chelsea'den sadece 2 mağlubiyet fazla aldık ve 1 maçımız eksik.A.Wenger'in tek hatası Adebayoru gönderdikten sonra kadro derinliği için bir forvet almayışı.Taktik veya sezonbaşı çalışması eksiği asla yoktur.
    Neyse kendinize gelin bu takım bu yıl kupa kazanacak...

    YanıtlaSil
  7. malesef takımda oyunu çekip çevircek büyük bir oyuncu yok, bence bu takıma henry gibi bi lider lazım.

    YanıtlaSil
  8. bahadır'a katılıyorum.henry gibi bi lider lazım gerçekten.inşallah kısa zamanda geri döner.

    YanıtlaSil